PR & Communicatie advies

Welk verhaal wil je vertellen? Wat maakt jouw werk, project of product speciaal? Wat is de nieuwswaarde van wat je doet? Op welk moment benader je pers? Wat wil je bereiken?

In één of meerdere gesprekken van ruim 2,5 uur kom je er samen met Bo van Bommel achter wat je op korte en lange termijn wil en kan bereiken op het gebied van (vrije) publiciteit, naamsbekendheid en PR. Hoe ziet je netwerk eruit, en hoe breidt je dat uit? Hoe zorg je ervoor dat je een groeiende en trouwe achterban opbouwt. Wat is een goede manier, die bij jou persoonlijkheid en beschikbare tijd past om contact met je achterban te onderhouden? En het aller belangrijkste: wat wil je vertellen? Wat is je boodschap?

Indien gewenst ontvang je na het adviesgesprek een plan met doelstellingen, de praktische ideeën voor de aanpak en uitvoering daarvan. Het plan dat er ligt kun je zelf uitvoeren of (deels of geheel) uit laten voeren door Burobo.

Persbericht schrijven

Na een ontmoeting van maximaal 2,5 uur schrijft BuroBo een passend persbericht. Je ontvangt eerst een voorstel, eventuele aanpassingen worden doorgevoerd en je persbericht is klaar om te versturen. Dat kun je, gesterkt met tips, zelf doen, of je kiest ervoor om ook dit gedeelte van de campagne uit te laten voeren door BuroBo.

“Een goed persbericht wekt nieuwsgierigheid, maar maakt ook direct duidelijk dat er een nieuwswaardig event, project of presentatie is verschenen waar de journalist niet omheen kan. De kunst is om de juiste balans te vinden tussen het opwekken van interesse van de pers, zonder alles al weg te geven. Als je gebeld wordt naar aanleiding van je persbericht in plaats van zelf na te moeten bellen, dan weet je dat je goed zit. Ik vind dit de leukste sport die er is. ” – Bo van Bommel


Campagne bedenken, opzetten en uitvoeren

Voor deze vaak langdurige vorm van samenwerking gaan we eerst met elkaar in gesprek om te onderzoeken of jouw verwachtingen overeenkomen met wat BuroBo waar kan maken. Bo vraagt je alles over je werk, je drijfveren, wat je wil bereiken en hoe je dat wat je al bereikt hebt voor elkaar gekregen hebt. Dat is belangrijk omdat het vaak allemaal deel uitmaakt van het verhaal dat je wil vertellen aan je publiek en aan de pers.

Als het klikt dan schrijft Bo op jouw verzoek de besproken strategie en het plan van aanpak uit in een marketingplan. Ook de doelen op korte en lange termijn zet Bo in overleg op papier. Dan start het echte werk en gaan we aan de slag. Dat wil zeggen, BuroBo gaat voor jou aan de slag. Je ontvangt regelmatig een overzicht van benaderde media, ondernomen acties, een update over de stand van zaken.

Workshop PR en promotie

Hoe bedenk, maak en voer je een goede campagne uit voor een cultureel evenement, met een klein budget? Inzicht krijgen in doelgroep denken, je achterban mobiliseren. Maar ook de planning, de in te zetten middelen en het contact met een redactie wordt besproken. Indien gewenst nodigt Bo van Bommel journalisten van landelijke dagbladen, radio of televisie uit om een kijkje te geven achter de schermen van de redactie. De workshop en de aansluitende Q&A met een redacteur werken verhelderend en inspirerend. Het is een enthousiasmerende eerste stap om zelf aan de slag te gaan of onmiddellijk hulp in te schakelen, want het belang van een goede campagne wordt glashelder aan de hand van de vele voorbeelden uit de praktijk.

De workshop kan in overleg afgestemd worden op het niveau van het publiek, het kan een halve dag duren, met korte opdrachten of een simpel rondetafel gesprek zijn. Burobo heeft onder andere workshops gegeven voor het Amsterdam Fringe Festival, het Café Theater Festival,  en de UvA (Entrepeneurshipday).