Collectie Veenhuizen

Burobo is verantwoordelijk voor de communicatie strategie van Collectie Veenhuizen. Tot de verantwoordelijkheden behoren: vrije publiciteit genereren, beheren van de social media (Facebook, Instagram en Twitter), de lange termijn strategie ontwikkelen en de communicatie strategie afstemmen met de verschillende betrokken partijen zoals de Gemeente Noordenveld, Provincie Drenthe en de P.I. in Veenhuizen. Vrije publiciteit en aandacht genereren voor de verschillende projecten van Collectie Veenhuizen en subsidieaanvragen schrijven.

Over de eerste grote presentatie van de Collectie tijdens de Dutch Design Week maakte Eenvandaag een mooi item. Inmiddels heeft de Collectie in 2015 wederom op de Dutch Design Week gestaan en is onlangs ook de webshop geopend.

sitestat

Collectie Veenhuizen is een social design collectie van producten en diensten geïnspireerd op het gevangenisdorp Veenhuizen. De collectie laat een nog onontdekt Veenhuizen zien en toont het heden, verleden en de toekomst. Jonge ontwerpers van de Design Academy Eindhoven werken aan producten die het verhaal vertellen over het bijzondere verleden van de voormalige pauperkolonie, maar ook ingaan op de dagelijkse realiteit van het leven in de gevangenissen die nu nog in gebruik zijn.

De creativiteit van de ontwerpers kan een verrassende bijdrage leveren aan de herbestemming van het monumentale dorp. Daarbij worden zoveel mogelijk de kwaliteiten van de gedetineerden ontwikkeld en de potentie van de goed uitgeruste gevangeniswerkplaatsen in Veenhuizen optimaal benut. Op die manier wordt het leven in gevangenschap verbonden met de buitenwereld. De eerste acht projecten voor Collectie Veenhuizen worden op dit moment ontwikkeld op initiatief van Stichting KETTER&Co. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de gemeente Noordenveld, de provincie Drenthe, Penitentiaire Inrichting (P.I.) Veenhuizen.