Bert Hana

Burobo was verantwoordelijk voor de PR en het genereren van vrije publiciteit rondom de premiere van #Alleman. Dit resulteerde onder andere in een mooi optreden van Bert Hana in De Wereld Draait Door.

 

 

#Alleman
een hommage aan Bert Haanstra’s Alleman


Winnaar van de Dutch Directors Guild Award 2013 in de categorie online / transmedia voor meest opmerkelijke regie.

Hans Aarsman ‘wat een topavond’

Berend Jan Bockting ‘Erg leuke, grappige Google-Streetviewvertelling zonder moralistisch privacy vingertje. Fijn.’

Theatermaker en acteur Bert Hana heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende verzameling beelden van Nederland aangelegd, afkomstig van Google Streetview. De beelden tonen de gewone Nederlander en karakteristieke taferelen van ons land. We zien de vrouwen in Staphorst grasmaaien, een Hollands gezinnetje kamperen en bakfietsmoeders ruzie maken. De beelden voeren ons van kale Zeeuwse vlaktes tot de propvolle Amsterdamse Tuindorpen, van rebellerende pubers tot het meisje van Vermeer.

Vijftig jaar na het uitkomen van de documentaire Alleman van Bert Haanstra, brengt Bert Hana een hommage aan deze iconische film met #Alleman. Deze live documentaire neemt je mee door de op internet vastgelegde straten van Nederland. Zo ontstaat een fascinerend beeld van ons polderland. #Alleman onderzoekt wat er de afgelopen vijftig jaar veranderd is. Hebben we onze preutsheid verloren en maken we ons nu druk over onze privacy? Heeft de veel veelvuldige beschikbaarheid van informatie ons rijker gemaakt?

#Alleman wordt live in de filmtheaters gecreëerd. De voorstelling heeft het beste van twee werelden; een omhelzing tussen de directheid van theater en de beeldende kracht van film begeleid door de unieke woorden van ’s Nederlands bekendste columniste en ondertiteld door een live uitgevoerde soundtrack.

 

Similar Works