Amsterdam Fringe Festival

Sinds 2009 is Burobo verantwoordelijk voor de campagne van het Amsterdam Fringe Festival. Het bedenken en uitvoeren van de campagne, guerrilla acties en het benaderen van pers vormen het grootste deel van het werk. Ieder jaar geeft Bo ook de workshop PR & Promotie waarin de deelnemers van het Amsterdam Fringe Festival heel veel tips krijgen over hoe je een achterban op kunt bouwen, hoe je vrije publiciteit genereert en hoe je als onafhankelijke theatergroep zorgt dat je voor een volle zaal komt te spelen.

Amsterdam Fringe Festival

Het Amsterdam Fringe Festival is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival: een ode aan de theatrale gekte en de onafhankelijke geest, en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Met 11 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 40 verschillende locaties verspreid door de stad. Van 3 – 13 september 2015 vindt de tiende editie van dit festival vol verrassing plaats.

De plannen voor het Amsterdam Fringe Festival 2015 (3t/m13 september)

Het AFF heeft in de afgelopen 10 jaar bewezen dat het (zeker op het gebied van marketing) trendzettend is in plaats van trendvolgend. Met veel plezier merken we op dat slim bedachte middelen zoals het makelaarsbord, de guerrilla-actie met badeendjes, het investeren in goede fotografie tijdens het festival, die je aan kunt bieden aan landelijke dagbladen, overgenomen worden door andere festivals. Ons open source hart juicht dat zeer toe. Het AFF vertrouwt op de creativiteit van het team en vernieuwt en verrast ieder jaar. Dat is precies wat de achterban van het AFF verwacht. Centraal in de marketingcampagne staan de begrippen authenticiteit en kwaliteit, het AFF heeft een internationale kijk op de wereld, er wordt gemakkelijk geschakeld tussen de wijk, het stadsdeel, de stad, het land of een land, stad of wijk aan de andere kant van de oceaan. De campagne van het AFF wordt gebouwd op oorspronkelijke ideeën die vaak ontstaan in samenwerking met de achterban of vanuit een persoonlijke interesse van een vrijwilliger of medewerker. Door specialisten te betrekken, bijvoorbeeld een fotograaf, vormgever of journalist, die van buiten de theatersector, podiumkunsten of festivalwereld komen, die enthousiast zijn over het AFF, breng je kwaliteit in de campagne.

 

Een kleine selectie uit de publicaties over het Amsterdam Fringe Festival in de afgelopen jaren.

Radiofragmenten:

Radio 1 – interview Ann & Bo

Laatop2 – interview Anneke (deel 1)

Laatop2 – interview Anneke (deel 2)

Similar Works