BuroBo is het communicatieburo van Bo van Bommel. Sinds mei 2009 werkt Bo op freelance basis voor opdrachtgevers in de culturele en creatieve sector. BuroBo is gespecialiseerd in het bedenken en uitvoeren van creatieve campagnes, die veel vrije publiciteit opleveren.

“Het is belangrijk te beseffen dat theatermakers, kunstenaars, ontwerpers of schrijvers vaak zelf alle creativiteit al in huis hebben voor een interessante campagne, die veel vrije publiciteit op kan leveren. Die creativiteit kun je inzetten.” – Bo van Bommel

BuroBo beschikt over een goed en up-to-date netwerk van perscontacten bij nationale en lokale redacties van dagbladen, tijdschriften, radio en televisie.

Persoonlijke benadering

Kenmerkend voor de werkwijze van BuroBo is de persoonlijke benadering. Met een flinke dosis energie duikt Bo een project in. Samen bepalen we wat jouw verhaal is, wat jouw werk anders maakt dan dat van anderen. Wat is de nieuwswaarde van jouw project? Hoe heet het eigenlijk wat je doet? Als je antwoord hebt op die vragen dan is het maken en utvoeren van een communicatie strategie een stuk gemakkelijker. Doordat je weet hoe je jezelf wil positioneren kun je snel oordelen of een actie zin heeft. De aanpak van BuroBo werkt enthousiasmerend, PR, lange termijn planning en promotie is leuk en hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Sinds 2014 is Bo van Bommel verantwoordelijk voor de communicatie van Collectie Veenhuizen.

Sinds februari 2012 is Bo van Bommel coördinator van de afdeling Man & Leisure op de Design Academy in Eindhoven.

Bo van Bommel studeerde politicologie (bestuurskunde) aan de Universiteit van Amsterdam. Nog tijdens haar studie begon zij aan een part time baan bij Nachttheater Sugar Factory, daar zette zij de PR en promotie afdeling op en bleef ruim drie jaar aan als hoofd promotie en PR.


Wat zegt men over BuroBo

Tijdens de zomertentoonstelling van de afdeling Man and Leisure van Design Academy Eindhoven in juni 2011 was Bo een nietsvermoedende bezoeker. In één van de geëxposeerde werken liepen kippen rond in een prachtig vormgegeven ren. Bo liep eropaf en zei: “die kippen hebben dorst”, waarop één van de studenten met een bakje water aankwam waar alle kippen zich meteen op storten. Ik was op zoek naar een nieuwe coördinator voor de afdeling en had haar op dat moment gevonden. De combinatie van empathie en strategisch inzicht,  inzoomen en uitzoomen maakt Bo uitzonderlijk en heel prettig om mee te werken. Vol aandacht als het kan, efficiënt waar nodig en improviserend als de situatie erom vraagt.

Irene Droogleever Fortuyn

“Bo van Bommel is het soort campagneleider die zowel strategisch als praktisch kan werken en die constant verrast met originele invalshoeken en plannen. Daarnaast kan ze als geen ander een artistieke visie vertalen naar een marketingplan dat er direct uit voort lijkt te vloeien en is ze een ideale sparring partner voor zowel een artistiek als een zakelijk directeur. Met Bo kun je ‘vliegen’ en met haar hebben we de ‘Fringe’ kunnen ontwikkelen tot een merk dat verschillende – soms tegenstrijdig lijkende – kenmerken in zich heeft: warm, eigenwijs, onverwacht, ondernemend, to the point, grootstedelijk, internationaal, lokaal, origineel, opstandig, vriendelijk en fel. Een beetje zoals Bo.”

Konsort_PBW_8751_saloon_